Najčešće postavljana pitanja

Opšta pitanja

 • Čemu služi ova platforma i kome je namenjena?

  Ovo je najveća platforma za razmenu znanja - mesto povezivanja onih koji drže privatne časove i onih koji ih traže. Platforma je namenjena učenicima, studentima i predavačima. Odnosno svima koji traže ili nude znanje kroz privatne časove.

 • Ne razumem. Nešto kao online škola?

  Ne. Ovo je specijalizovan sajt na kojem se oglašavaju svi koji se bave podučavanjem - držanjem privatnih časova, individualnih ili grupnih kurseva, kao i svim drugim vidovima tutorstva. Ako će vam biti lakše, može se reći da smo mi kao „Uber” za privatne profesore, ili kao „Google” za traženje privatnih časova. Jedino mesto koje vam je potrebno da se oglasite kao profesor ili da pronađete profesora iz 400+ predmeta, veština ili zanata.

 • Kako funkcioniše platforma?

  Vrlo jednostavno, najbolji profesori iz svih oblasti se oglašavaju ovde. To znači da se na jednom mestu učenici, studenti i svi koji traže pomoć prilikom učenja brzo povezuju sa odgovarajućim predavačima. Platforma pruža mogućnost direktnog kontaktiranja predavača i zakazivanja online ili klasičnog privatnog časa. Izbor je na vama.

 • U kojim gradovima je moguće zakazati klasičan privatni čas?

  Klasični, odnosno časovi na kojima su fizički prisutni i profesor i učenik, trenutno se mogu zakazati u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Rastemo iz dana u dan, a uskoro ćemo se proširiti i u sve veće gradove.

 • Gde se održavaju klasični privatni časovi?

  Sve je stvar dogovora između profesora i učenika - u stanu profesora, kod učenika ili na nekom trećem mestu.

 • Da li se planira proširenje mreže i na druge gradove?

  Naravno, uskoro ćete moći da zakažete privatni čas u Pančevu, Subotici i drugim većim gradovima. Do tada, učenici i profesori iz ovih i ostalih gradova koji nisu pokriveni za klasične časove, nastavu mogu zakazivati i održavati online.

 • Ko određuje cenu časa?

  Profesori sami određuju cenu svojih časova. Platforma privatni-casovi.net nema uticaj na ponude profesora.

 • Na koji način se plaćaju online časovi?

  Sve je stvar dogovora između profesora i učenika. Najčešće učenici uplaćuju novac direktno profesoru. Bez obrzira na to da li ste profesor ili učenik mi vam savetujemo korišćenje online bankovnih aplikacija i ponuda online banaka (MobiBank) koja obezbeđuje brzinu transfera i instant vidljivosti primljenih uplata.

 • Šta ako imam poteškoća sa korišćenjem platforme?

  Pišite mi na dejan@privatnicasovi.net, i probaću da Vam odgovorim u najkraćem roku radnim danima, te probati da razrešim sve što Vas te muči.

 • Šta ako ne mogu da se registrujem?

  Registracija je prilično jednostavna, samo popunite sva obavezna polja i to je to. U suprotnom, sistem vam neće dozvoliti da napravite sledeći korak. Ukoliko budete imali bilo kakvih poteškoća u procesu, pišite mi na dejan@privatnicasovi.net

 • Kako da obrišem svoj profil?

  Profil možete obrisati u svakom trenutku klikom na opciju „Obriši nalog” koju ćete pronaći u padajućem meniju na vašem profilu. Važno je da znate da brisanjem naloga nestaju i svi vaši lični podaci, vaša ponuda i sve ocene koje ste kao profesor dobili od učenika. Takođe, vaša pretplata, kao i sve buduće naplate se momentalno obustavljaju.

Najčešća pitanja od profesora

 • Ko sve može da se registruje kao profesor?

  Svako ko želi više od svog znanja. Potrebno je samo da posedujete relevantno znanje iz određenje oblasti i da želite da ga podelite. Na našoj platformi se ne oglašavaju isključivo profesori po zanimanju, već svi od kojih je moguće nešto naučiti. Predavači, instruktori, treneri pridružite nam se - ovo je mesto za vas.

 • Kako da se registrujem kao predavač?

  Vrlo jednostavno, za svega 3 minuta na ovom linku: https://privatni-casovi.net/teacher-registration-welcome. Samo pratite ponuđene korake i to je to. Ukoliko vam bude potrebna bilo kakva pomoć, ne zaboravite da vam je naša podrška dostupna non-stop putem maila dejan@privatnicasovi.net upravo zbog takvih situacija.

 • Koliko košta mesečna članarina za profesore?

  Cenu mesečne članarine možete videti ovde: https://privatni-casovi.net/teacher-registration-pricing.

 • Da li platforma naplaćuje procenat od održanih časova?

  Ne, platforma privatni-casovi.net je samo prostor za vaše oglašavanje i ni na koji način ne posreduje između profesora i učenika. Profesori plaćaju samo mesečnu članarinu.

 • Kako mogu da platim mesečnu članarinu?

  Mesečnu članarinu možete da platite isključivo pomoću kreditnih ili debitnih platnih kartica. Jedini izuzetak su DINA platne kartice, koje se za ovu svrhu ne mogu koristiti.

 • Šta ako nemam platnu karticu?

  Otvaranjem računa u banci i dobijanjem kartice ćete u značajnoj meri olakšati sebi život. Posebno ako držite online nastavu. Savetujemo vam da izaberete Mobi banku zbog jednostavnosti uplate i isplate novca.

 • Da li je plaćanje na platformi bezbedno?

  Ne brinite, apsolutno je bezbedno jer koristimo najpouzdaniji sistem na svetu - Stripe (www.stripe.com). Po tom pitanju smo rame uz rame sa najpoznatijim svetskim sajtovima kao što su Booking.com, Unicef, IndieGoGo, Shopify...

  • Vaši podaci su potpuno enkripovani i nama ne vidljivi.
  • Možete da obustavite pretplatu kad god poželite.
  • 7 dana pred svaku mesečnu naplatu ćete biti obavešteni e-mailom najave.
  • Ako dođe do bilo kakve greške, u par klikova vam možemo vratiti novac.

 • Bez obzira na sve, ne želim da platim članarinu karticom. Da li ipak postoji neka druga opcija?

  Na žalost, ne postoji druga opcija. Sva plaćanja se moraju vršiti putem kreditne kartice.

 • Šta ako nemam iskustva u držanju online privatnih časova?

  Ne brinite, niste prvi profesor koji je u toj situaciji. Redovno ćemo vam slati mejlove sa savetima i preporukama koje će vam pomoći da se brzo uhodate. Naravno, uvek nam se možete obratiti za dodatna objašnjenja, primere dobre prakse i instukcije.

 • Kakva oprema mi je potrebna za online čas?

  Da biste držali online časove potrebna vam je samo stabilna internet konekcija i kamera na vašem računaru, laptopu ili mobilnom telefonu. Ostale savete i preporuke ćete dobijati na vašu mejl adresu, pratite ih i vrlo brzo ćete znati sve što vam je potrebno da biste držali online časove.

 • Kako se rangiraju profesori?

  Da biste bili što bolje rangirani potrebno je da kvalitetno popunite profil i dobijate dobre ocene od učenika. Pomoći će vam i ako ponudite više opcija za držanje časova (online, u poseti ili u svom domu). Kao i ako profil upotpunite fotografijom i detaljno napisanom biografijom. Mi će vam pomoći u tome. Neko iz našeg tima podrške će redovno posmatrati vaš profil i slaće vam preporuke putem mejla koje će vam pomoći da se što bolje rangirate.

 • Šta ako moja oblast/predmet nije među ponuđenim?

  Nikakav problem, dodaćemo je samo zbog vas. Trenutno na platformi postoji više od 400 predmeta i kurseva koje možete odabrati. Ako vaš predmet nije na listi, samo unesite njegov naziv i pritisnite enter. Mi ćemo ga u najkraćem roku (ne više od 48 sati) verifikovati i registrovati na sajtu. Radujemo se što ćemo imati priliku da rastemo zajedno.

Najčešća pitanja od učenika

 • Da li učenici plaćaju registraciju i zakazivanje časova?

  Ne, platforma je potpuno besplatna za učenike i studente. Bez bilo kakvog plaćanja se možete registrovati, pretraživati ogromnu bazu profesora i zakazati čas.

 • Kako da zakažem čas?

  Vrlo lako, na profilu profesora koji zadovoljava vaše kriterijume kliknite na opciju „Zakaži čas”. Pojaviće vam se kontakt telefon i mejl profesora. Sa profesorom možete komunicirati i direktno preko platforme, samo kliknite na opciju „Pošaljite poruku” i otvoriće vam se chat box. Koji god način da izaberete, dalje je sve stvar dogovora između vas i predavača.

 • Da li mogu da zatražim popust profesoru?

  Ne, profesori su istakli svoju ponudu i ukoliko vam ona ne odgovara u bazi možete pronaći pristupačnijeg predavača.

 • Kako da ocenim profesora?

  Posetite profil predavača, kliknite na dugme „Zakaži čas” i na dnu stranice će vam se pojaviti opcija „Ocenite iskustvo sa profesorom”. Kliknite na nju i ocenite profesora koji vam je držao privatni čas. Na taj način ćete pomoći svim ostalim korisnicma platforme.

 • Šta mi je potrebno za online čas?

  Internet konekcija, kompjuter, laptop ili mobilni telefon sa web kamerom i spremni ste za učenje. Za sve ostale detalje brzo ćeš se dogovoriti sa svojim profesorom.

 • Zašto je važno da verifikujem svoj broj telefona prilikom registracije?

  Kako bismo obezbedili najviši nivo sigurnosti tvog profila. Ovaj korak će unaprediti komunikaciju sa profesorima, omogućiti da uvek budeš u toku i nikad ne zakasniš na čas. Tvoj broj telefona će biti dostupan samo administratoru sajta.